Gå til sidens hovedinnhold

Fare for luftfartsstreik torsdag morgen

Oslo (NTB): Gardermoen, Værnes og Flesland blir rammet av streik fra torsdag morgen dersom Handel og Kontor og NHO ikke blir enige i årets tariffoppgjør. En streik vil skape store flyforsinkelser.

Partene har sittet i forhandlinger hos Riksmekleren siden tirsdag, blir de ikke enige innen midnatt blir det streik.

Handel og Kontor (HK) vil ta ut 220 medlemmer i streik, fordelt på flyplassene Gardermoen, Værnes og Flesland. Dette vil ramme bakketjenestene til en rekke flyselskaper. I tillegg tar de ut medlemmer på Norwegians kundesenter i Tromsø og på Fornebu.

På Værnes blir det streik i Røros Flyservice som utfører tjenester for Norwegian og KLM. På Flesland vil de samme selskapene få problemer ved at ansatte i Norport Handling tas ut i streik. På Gardermoen rammes Menzies aviation, et selskap som utfører bakketjenester for British airways, Brussels Airlines og United airlines.

- Flyselskapene vil få store problemer med å avvikle sin flytrafikk, sier Ove Magnus Halkjær, leder for informasjonsavdelingen i HK til NTB.

Partene i konflikten møtte hos Riksmekleren tirsdag, og må bli enige ved midnatt onsdag for å unngå streik fra torsdag 8. november. HKs hovedkrav er å få hevet minstelønnssatsene i tariffavtalen. (©NTB)

Reklame

Husker du disse to idiotene?