RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fare for ny oljestreik i Nigeria

Sist oppdatert:
Det kan gå mot en ny stortreik i Nigeria etter at regjeringen nå ser ut til å frigi konkurransen i det lokale drivstoffmarkedet. Både oljefagforeningene og Nigerias LO varsler motstand
Bensinprisene i Nigeria steg markert i går, og ifølge avisen Vanguard er det et signal om at den nigerianske regjering er i ferd med å totalt deregulere landets nedstrøms oljemarked.

Dette har utløst skarpe reaksjoner hos de nigerianske fagforeningene som i dag holder møter for å vurdere tiltak for å presse regjering fra dereguleringen.

Både de to viktige oljefagforeningene Nupeng og Pengassan har gått skarpt ut mot endringene, og sammen med LO oppfordrer de landets befolkning til å avvise dereguleringen.

Det er ifølge Vanguard indikasjoner på at det kan bli gjennomført en generalstreik fra første kommende mandag.

Den nigerianske arbeiderkongressen har fremskyndet et nasjonalt styringsmøte fra mandagen til lørdag og skal møtte med alle de store fagforeningene for å vurdere videre protester.

Lederen av Arbeiderkongressen oppfordrer alle innbyggere til å ta til gatene og samtidig boikotte de afrikanske idrettslekene som nå starter Nigeria.

Frem til i dag har den offisielle prisen på bensin ligget på 34 naira, men i går spratt prisene opp i mellom 39 og 41 naira.

Dersom det blir storstreik i Nigeria som rammer landets oljeeksport, vil det være positivt for Frontline. Bortfallet av Nigerias oljeeksport vil måtte erstattes med i hovedsak olje fra Midtøsten, noe som betyr lengre fraktedistanser og økt etterspørsel etter tankskip.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere