*Nettavisen* Nyheter.

Fare for nye jordras på Notodden

Notodden (NTB): Geologer mener det er fare for nye jordras på Notodden i Telemark. Familien som ble evakuert da det gikk et jordras få meter fra låven deres natt til lørdag, får fortsatt ikke flytte hjem.

01.07.14 15:37

Det rasutsatte området vil være stengt til over helgen, opplyser vakthavende ved teknisk etat i Notodden kommune, Ole Sverre Kantebakke.

- Jeg har sendt inn bilder av rasområdet til NVE. I samråd med geologer der har vi konkludert med at området blir holdt stengt til over helgen. Så lenge været er som nå, og det er meldt ny nedbør lørdag kveld, tar vi ingen sjanser, sier han til NRK.

Han legger til at det vil komme en geolog til området for å undersøke senere. Det har ikke gått nye ras etter natten, men det er fare for at nye masser kan skli ut og komme mot huset. Det vil bli gjort en ny vurdering av kommunen og NVE av situasjonen mandag.

Raset som gikk var 100 meter langt og 30-40 meter bredt. Politiet ble varslet klokken 23.34 fredag kveld, og det var cirka 15 meter fra raskanten og bort til en låve på familiens gård.

Nordre Vestsidaveg på Notodden ble sperret på grunn av raset, og familien på tre ble evakuert fra gården. En mindre gårdsvei i samme område ble vasket fullstendig bort i forbindelse med raset, og en familie som benytter den, var natt til lørdag uten veiforbindelse. Det har vært en del regn i området natt til lørdag, og det er ventet mer nedbør fra lørdag kveld. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag