RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fare for plattform-kollaps - statsråd orientert

Stavanger (NTB): Yme-plattformen i Nordsjøen kan kollapse hvis ikke den sikres før høst- og vinterstormene, slår operatøren Talisman fast. Torsdag ble arbeidsministeren orientert om situasjonen.

I orienteringen fra Petroleumstilsynet fikk arbeidsminister Anniken Huitfeldt (Ap) vite at det ikke skal være fare for menneskeliv eller store oljeutslipp, men at en kollaps vil medføre materielle tap.

Sprekkdannelser i de bærende konstruksjonene kan føre til at plattformen ikke vil klare en høst- eller vinterstorm. Plattformen er tømt for mannskap, og brønnene er sikret.

Petroleumstilsynet følger tett med på operatørens arbeid for å sikre plattformen, og har satt i verk nødvendig beredskap for en eventuell kollaps.

I et intervju om saken tidligere denne måneden uttalte Ove Tobias Gudmestad, professor i materialkonstruksjon ved Universitetet i Stavanger, følgende til Teknisk Ukeblad:

- Slik jeg tolker det, betyr dette at Yme-plattformen umiddelbart må sikres for å klare de kommende høststormene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere