*Nettavisen* Nyheter.

Fare for sol!

Foto: Solum, Stian Lysberg (SCANPIX)

Men bare til over helgen.

21.07.10 17:28

- Torsdag og fredag blir det nok en skyet værtype over store deler av landet. Men best blir det i sør og øst, men tørt blir det også i deler av perioden i Nord-Norge.

Høytrykk på vei

Storm-meteorolog Beate Tveita påpeker at det blir vekslende vær også i dagene framover, men at en høytrykksrygg vil legges seg over nesten hele landet mot helgen. Dermed kommer også godværet for feriefolket.

Sjekk været der du bor

De eneste som ikke kan føle seg helt trygg er de som oppholder seg i indre strøk og i grensetraktene fra Midt-Norge og ned til Østlandet.

Tirsdag meldte Meteorologisk institutt om store nedbørsmengder på Vestlandet.

Flomvarsel i vest

Nå har i tillegg Norges vassdrags- og energidirekorat (NVE) sendt ut flomvarsel for Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal. Varselet gjelder fram til fredag.

Små og middelstore vassdrag kan komme opp på nivå med middelflom, melder NVE.

Vannføringen i vassdragene er ventet å kuliminere torsdag eller fredag. Iføgle direktoratet er speielt brevassdrag utsatt.

Flere grå prognoser

Store vannmengder til tross, det blir et opphold mot helgen, men allerede utpå søndagen vil det igjen bli grått sommervær igjen. Dette skydekket vil ramme store deler av Sør-Norge.

Dermed viser prognosene at gråværet kommer tilbake. Mer varsel med regnbyger, betyr at tropenetter og terrasseliv ligger litt fram i tid. Det er bare å håpe at sommeren ikke er over.

- På kort sikt blir det nok sol på de fleste av oss, men flest soldager kan de i Nord-Norge vente seg. Her vil også temperaturene komme opp i over 20 grader flere steder, opplyser Tveita til Nettavisen.

For resten av landet blir det ikke de store endringene i temperaturene i forhold til det vi opplever nå.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.