Fare for streik i TV 2 Nettavisen

Nettavisens journalister vil ha samme rettigheter som sine nye kolleger i TV 2 Interaktiv, mens TV 2 vil redusere de opparbeidede rettigheter hos sine ansatte. Nå kan det bli streik.

20.06.08 11:05

Klokken 12 i dag møttes Norsk Journalistlag og TV 2 Nettavisen hos Riksmeklingsmannen for å bli enige om en ny tariffavtale.

Etter at TV 2 kjøpte Nettavisen i desember i fjor fikk de ansatte i TV 2 Interaktiv beholde sine rettigheter, som blant annet inkluderte en pensjonsordning som var relativt sett mye dyrere enn Nettavisens. De tidligere TV 2-ansatte fikk beholde sine rettigheter, mens de ikke ble gitt til Nettavisens journalister.

Nå ønsker konsernet å gjøre pensjonsordningene til de ansatte betydelig dårligere og redusere de opparbeidede rettighetene hos sine ansatte.

Nå møtes de altså hos Riksmeklingsmannen for å bli enige om en ny tariffavtale og dersom partene ikke finner en løsning innen midnatt fredag 12. september, er det fare for streik blant de omkring 35 NJ-organiserte journalistene i bedriften.

- De ansatte skal ikke betale fordi TV 2 omorganiserer, heter det i en uttalelse fra Norsk Journalistlag (NJ). NJs forhandlingsdelegasjon ledes av Stein Larsen.

Organisasjonen mener det er uakseptabelt at TV 2-ansatte skal få dårligere betingelser fordi konsernledelsen velger å organisere driften annerledes.

- De TV 2-ansatte må opprettholde sine ordninger. Dessuten må de nye TV 2-ansatte få de samme ordningene som finnes i konsernet fra før. Medarbeidere i samme bedrift må ha de samme arbeidsbetingelsene, mener organisasjonen.

Også ferie- og lønnsbetingelsene var forskjellige i de to bedriftene. Dette er også spørsmål NJ og TV 2 Nettavisen ikke er kommet til enighet om i forhandlinger.

Etter at det ble brudd i forhandlingene mellom NJ og TV 2 Nettavisen den 19. juni, gikk NJ til plassoppsigelse for medlemmene i TV 2 Nettavisen både i Bergen og Oslo.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.