- Det er en skummel forsømmelse at vi helt fra 2011 og til i dag på en måte har underslått av hovedmålet til Anders Behring Breivik var å eliminere muslimer fra Norge og Europa. Det målet, de besettelsen, landet ikke som en psykiatrisk bakterie i hodet hans. Den vokste fram da han bit for bit bygget puslespillet som sier at «islam er ødeleggende for verden» skriver samfunnsdebatant Per Fugelli i Dagbladet.

Les også: - Derfor vil jeg dø hjemme hos kona
Les også: – Jeg gruer meg som en hund til kroppslig lidelse

Frp, Fjordmann og Storhaug

Fugelli mener at Breiviks grunnholdning lever i beste velgående, selv om Norge fordømmer hans ekstreme handlinger.

- Dette er på en eller annen måte blitt «normalisert», sier Fugelli og sporer dette tilbake til Fjordmann og Hege Storhaug.

Les: «Fjordman» vil stoppe all muslimsk innvandring
Les: Storhaug: - Er så lei av dere naive politikere

Fugelli skriver at Europas høyrepopulistiske partier, inkludert Frp, sprer ideologien om at Norge er truet med islamisering.

Enig og uenig

Frps innvandringspolitiske talsperson, Mazyar Keshvari, mener at Fugellis argumenter om at «Når noe ondt eller slemt i verden skjer, skyldes det Frp» har gått ut på dato. Heller ikke Hege Storhaug ønsker å motdebattere påstandene.

Professor Frank Aarebrot er enig og uenig med Fugelli.

- Fugelli har et klokt hovedbudskap. Det er opplagt at det er bra å være vennlig mot din muslimske nabo. Men jeg vil si det sånn: Det er bra å si ja til kjærligheten. Men vi må si nei til blind kjærlighet.