RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Faremo: «Barns beste» skal ikke være avgjørende

Oslo (NTB): Justisminister Grete Faremo (Ap) holdt fast på at hensynet til barns beste skal tillegges vekt, men ikke være avgjørende, da hun fikk spørsmål om asylbarna i spørretimen onsdag.

KrF-leder Knut Arild Hareide ville vite om regjeringen vil starte et arbeid med å endre lover og forskrifter for å få til en endring av Utlendingsnemndas praksis i saker som handler om asyl på humanitært grunnlag for barn som har levd lenge, ofte et helt liv, i Norge - med foreldre som har fått avslag på asylsøknaden.

Hareide viste til at UNE selv har uttalt at de ikke kan forholde seg til signaler i stortingsmeldingen «Barn på flukt» og en fersk dom i Høyesterett med et stort mindretall mot og et knapt flertall for utsendelse i en konkret sak.

Faremo svarte at en foreløpig gjennomgang som ble gjort i desember «tyder på at Utlendingsnemnda har tatt dette på alvor».

- Men slik Hareide formulerer det, skal hensynet til barns beste være avgjørende. Det har ikke denne regjeringen, eller tidligere regjeringer, gått inn for, sa justisministeren. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere