RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Faremo dropper stortingsmelding om politiet

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Justis- og beredskapsminister Grete Faremo (Ap) kommer likevel ikke til å legge fram en egen stortingsmelding om resultatreform i politiet.

Hun understreket overfor Stortinget tirsdag at en resultatreform haster, men at hun i første omgang vil ha en grundigere analyse og gjennomgang av situasjonen i politiet.

- Vi må også sikre et fremtidsrettet politi som bekjemper kriminalitet på en moderne og publikumsrettet måte, sa statsråden.

Tidligere har regjeringen varslet en egen, bred stortingsmelding om resultatreform allerede i høst. Nå går den inn i hovedmeldingen.

- I stortingsmeldingen om 22. juli-kommisjonen vil jeg ta med det arbeidet fra resultatreformen som angår politiets beredskapsevne, samt redegjøre for hvordan den brede gjennomgangen av politiet skal utformes og gjennomføres, sa Faremo.

Hun understreket også at politiet skal settes i stand til å «trykke på den aller største knappen» ved kriser, samt likevel være til stede 24 timer 7 dager i uka. Faremo jobber nå med en ny instruks for direktoratet som skal tydeliggjøre politiledelsens ansvar og rolle. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere