RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Faremo kutter i detaljstyringen av politiet

Oslo (NTB): Justis- og beredskapsminister Grete Faremo (Ap) kutter drastisk i detaljstyringen av politiet. Fra i fjor til i år er kravlista krympet fra 108 til skarve 20.

Målene og kravene som Faremo overleverte politidirektør Odd Reidar Humlegård onsdag, er få, men tydelige, skriver Aftenposten.

Antallet pålagte nye oppgaver er kuttet fra 67 til 8. Departementets konkrete føringer er slanket fra 41 til 12. Rapporteringskravene på resultater er til gjengjeld mye mer enn doblet, fra 14 til 34.

- Jeg har vært opptatt av å stille opp tydelige mål og resultatkrav. Derfor går vi drastisk ned på konkrete føringer og reduserer antall detaljerte mål til politiet, sier Faremo til avisa.

Regjeringen har satt opp fem hovedmål for politiet i 2013, blant annet skal kriminaliteten reduseres. Beredskap, forebyggende arbeid og effektiv kriminalitetsbekjempelse er i tillegg tre innsatsområder som justisdepartementet krever at blir spesielt prioritert.

- Vi skal ha en bedre beredskap i Norge, og politiet har en sentral rolle i det. Men for ikke å miste av syne både det kriminalitetsforebyggende arbeidet, det ordensmessige og straffesaksarbeidet, må vi passe på holde bredden, sier Faremo. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere