RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Faremo prøver å unngå ytterligere utsatt straffelov

Oslo (NTB): Innføringen av politiets nye straffesakssystem kan først skje i 2015- 2016, opplyste justisministeren tirsdag. Faremo sier hun jobber hardt for å unngå ytterligere utsettelse av straffeloven av 2005.

I sin redegjørelse for Stortinget opplyste Faremo at de nå har valgt konseptløsning, men at de må regne med forsinket innføring. Det er dette systemet innføringen av den allerede sju år gamle straffeloven venter på.

- Betyr det at straffeloven av 2005 ikke kan tre i kraft før 2015-2016? spurte en journalist under pressekonferansen etter høringen.

- Det betyr at det er ett av de spørsmålene jeg har sterkest fokus på nå, knyttet til konsekvensen av disse systemene. Vi vurderer hvordan vi kan få til en gjennomføring tidligere, og det kommer jeg tilbake til, svarte justis- og beredskapsministeren.

Politiet skal gjennom flere omfattende IKT-reformer i etterkant av deres egen og 22. juli-kommisjonens rapport. Blant annet har påtroppende politidirektør Odd Reidar Humlegård varslet at IKT-arbeidet følges opp i et konkret ledd av ledergruppa i Politidirektoratet.

Faremo ville tirsdag ikke sette noen konkrete tidsfrister for når de ulike prosjektene skal være ferdige, men understreket at hun også har bedt politidirektøren om gode, konkrete mellomløsninger. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere