RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Karlsen, Anette (NTB scanpix)

Faremo sier unnskyld

Sist oppdatert:
- Jeg klandrer meg selv, sier ministeren om sparkingen av Øystein Mæland.

Justisminister Grete Faremo (Ap) sier hun klandrer seg selv for at hun ikke selv snakket med tidligere politidirektør Øystein Mæland før hun ba om en habilitetsvurdering av deres forhold.

De siste dagene har justisministeren måttet tåle kritikk av sin lederstil i forbindelse med hennes håndtering av Øystein Mælands avgang i august.

I et intervju med VG fortalte Mæland at han opplevde at han ble presset ut på en brutal måte i løpet av én dag, og at statsråden ikke selv tok kontakt med ham.

Faremo svarer for første gang på kritikken under fremleggelsen av statsbudsjettet mandag.

- Den situasjonen som oppsto den dagen i Arendal, da jeg ble spurt av alle journalister om mitt habilitetsforhold til Øystein Mæland, skulle jeg og mange med meg gjerne vært foruten. Men jeg så ingen annen mulighet enn å få det forholdet formelt avklart, for jeg tror ikke dere ville gitt meg arbeidsro, sa Faremo til de fremmøtte journalistene under pressekonferansen.

- Men det jeg vil at dere skal vite, og det vet Mæland, er at jeg klandrer meg selv for ikke å ha tatt kontakt med ham før jeg ba om den habilitetsvurderingen, fortalte Faremo. (©NTB)

Flere saker fra Nettavisen:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere