RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Faremo vil granske politiet

Molde (NTB): Justisminister Grete Faremo (Ap) har nedsatt en gruppe som skal analysere norsk politi i kjølvannet av kritikken etaten fikk av 22. juli-kommisjonen.

Statsråden gjestet torsdag landsmøtet til Politiets Fellesforbund i Molde. Statsråden hadde mange nyheter med seg i bagasjen, men størst var kanskje budskapet om at hun har nedsatt en arbeidsgruppe med åtte medlemmer som innen juni neste år skal levere en analyse over tilstanden i politiet. Både ressurser, ledelse og kultur vil være sentrale temaer som gruppen skal vurdere. Alt er nevnt i Gjørv-kommisjonens kritikk av politiets operasjon 22. juli 2011.

- Det gjør inntrykk å lese i den grundigste analysen av en politioperasjon som er skrevet, at det ikke var mangelen på ressurser, men vår evne til å finne hverandre som hadde betydning for utfallet, sa Faremo.

- Politianalysen skal danne grunnlag for en mer langsiktig plan for videre utvikling av politiet, sa Faremo til tilhørerne.

Hun tok til orde for at landets lensmannskontorer skal beholdes selv det ligger an til at antallet politidistrikter vil bli redusert fra dagens 27. Hun la vekt på nærpolitiets betydning når det gjelder å forebygge kriminalitet.

- Jeg er overbevist om at et velfungerende lokalt forebyggende arbeid er en helt sentral del av vår trygghet, sa Faremo. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere