Gå til sidens hovedinnhold

Faren beskrev Sigrid som familiens solstråle

Mens den tiltalte så ned i bordet, beskrev faren til Sigrid Giskegjerde Schjetne datteren da hun levde og hva hun hadde betydd for familien.

Oslo (NTB): Som siste vitne før de sakkyndige i straffesaken etter datterens død, fortalte Tom Schjetne Oslo tingrett onsdag at Sigrid (16) var familiens solstråle.

Sammen med et stort antall gode venner og hjelpere lette familien nesten hver dag og natt i en måned etter Sigrid i august fjor. Til slutt kom meldingen fra politiet om at 16-åringen var funnet død på Kolbotn.

- Det er vondt å gå gjennom en periode på en måned og ikke vite hvor datteren din er. Men så lenge man ikke vet, har man fortsatt et håp selv om man er realist, sa faren i retten.

Han beskrev datteren som aktiv, glad i idrett og med mange venner rundt seg. Da hun ble borte natt til 5. august var det like før hun skulle starte på videregående skole. Datteren hadde begynt å se framover og få noen drømmer om framtiden.

- Hun var rett og slett en stor solstråle for oss og for venner og vi savner henne veldig mye. En flott jente med masse ressurser, sa Schjetne.

Under forklaringen sa han at familien opplevde det som spesielt at å få taushetsbelagt informasjon fra etterforskningen, som kort tid etter ble førstesidestoff i avisene. Han stilte spørsmål ved hvem som kan ha lekket informasjonen.

Lekkasjene har vært en stor belastning for familien etter at Sigrid var funnet død.

Tvil om tilregnelighet
Rettspsykiater Kjersti Narud understreker at hun er i sterk tvil om 38-åringen som er tiltalt for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne, er strafferettslig tilregnelig.

Narud og kollega psykiatrispesialist Andreas Eirik Hamnes har sammen konkludert med at den tiltalte ikke er utilregnelig eller at han var det på tidspunktet da 16-åringen ble drept i august i fjor. Nevropsykolog Anne Lill Ørbeck, som har vært den tredje sakkyndige i saken, har derimot konkludert motsatt om tilregnelighet og mener mannen lider av paranoid schizofreni.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Narud la onsdag fram sin og Hamnes' rapport under rettssaken i Oslo tingrett. Den tiltalte sunnmøringen møtte Narud én gang, men nektet videre samtaler. Psykiateren sa flere ganger i retten at de mistenkte 38-åringen for å lide av paranoide tankeforstyrrelser, men at det var umulig å stille noen sikker diagnose uten å gjennomført en egen personlighetsundersøkelse av mannen. På dette mangelfulle grunnlaget var hun derfor forpliktet av regelverket til å trekke en konklusjon om at 38-åringen var tilregnelig.

- Vi er i tvil, og når vi er tvil, skal vi konkludere negativt. Det er tankeinnholdet hans som gjør at vi får den tvilen vi har, men det er ikke nok i juridisk forstand, sa Narud, og fortsatte:

- Vi mistenker at han er psykisk syk. (©NTB)

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken