RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Politiet sperret av et større område på sentralstasjonen i Göteborg mandag ettermiddag.
Politiet sperret av et større område på sentralstasjonen i Göteborg mandag ettermiddag. Foto: Adam Ihse (TT/NTB scanpix)

Faren over etter bombetrussel i Göteborg

Sist oppdatert:
Store deler av sentralstasjonen og bussterminalen i Göteborg var evakuert på grunn av en bombetrussel. Politiets bombegruppe undersøkte en mistenkelig gjenstand på et tog.

Siste nytt: Den mistenkelige gjenstanden på et tog i Göteborg inneholdt ikke eksplosiver og faren er over, sier Ulla Brehm i politiet til Aftonbladet.

Gjenstanden er ifølge Aftonbladet en veske, og bombegruppen skal bruke en robot til å undersøke innholdet, skriver avisen.

Mange spor ved stasjonen er sperret av, og flere tog er evakuert. Ved 14-tiden ble også bussterminalen ved sentralstasjonen sperret av, og folk forlater nærliggende bygninger, ifølge nyhetsbyrået TT.

Ukjent innringer
Svensk politi fikk klokken 11.31 en telefon fra en ukjent innringer, som sa det var en farlig gjenstand om bord på et Öresundstog på stasjonen. Politiets bombegruppe ankom sentralstasjonen like før klokken 13.

- Noen har ringt oss og sagt at det ligger en farlig gjenstand om bord på et tog. Vi vet ikke om dette er riktig, men vi tar meldingen på største alvor, sier Göteborg-politiets talsperson Ulla Brehm til Expressen.

Forsinkelser
Ved 13-tiden ble det meldt at togtrafikken var i gang igjen fra flere plattformer. MACROBUTTON Men ved 14.30-tiden melder TT at ytterligere plattformer i Göteborg sperres av.

- Det er svenske SJ som tar seg av passasjerene på svensk side. Vi har satt opp busser mellom Halden og Sarpsborg, så de reisende der kommer seg videre, sier kommunikasjonsrådgiver Gina Scholz i NSB til NTB.

Flere trusler
Så sent som 7. juni ble deler av Göteborgs sentralstasjon evakuert etter en falsk bombetrussel. En mann ble pågrepet og siktet for en rekke trusler.

Torsdag forrige uke framsatte en 43 år gammel asylsøker bombetrusler mot hovedkontorene til Sveriges to største politiske partier og truet med å sprenge seg selv i luften i Gamla Stan i Stockholm. (©NTB)

Nettavisen oppdaterer saken

Se flere bilder fra Göteborg under her:

Flere tog ble evakuert etter bombetrusselen.


En politisperring utenfor Göteborg sentralstasjon mandag ettermiddag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere