Faren skal avhøres

Foto: Pål Christensen / SCANPIX

26-åringen har fått status som mistenkt i Tasta-saken.

23.08.10 12:22

Da bilen med de tre barna havnet i sjøen utenfor kaien ved Tasta i Stavanger lørdag formiddag, satt den 26 år gamle burmesiske mannen i førersetet. Det har 26-åringen fortalt politiet i Stavanger.

Dramaet lørdag formiddag tok nesten livet av tre barn, men erfarne dykkere fra brannvesenet fikk reddet dem opp fra 11 meters dyp.

Politiet tror nå at 26-åringen var sjåfør da bilen med han, nevøen på 17 år og de to barna på 3 og 6 år havnet utenfor kaikanten på Tasta.

Til Rogalands Avis sier påtaleansvarlig i saken, politiadvokat Jørgen Berner Torstensen, at de vil foreta avhør av den mistenkte 26-åringen når han er psykisk i stand til det.

– 26-åringen har fått status som mistenkt i saken. Det er normalt å få en slik status før et avhør. Vi vil prøve å få tatt avhør av den mistenkte i saken, men vi trenger å få inn en folk, og det jobber vi med nå. Vi må også se når 26-åringen er i stand til å gjennomføre et avhør psykisk, sier Torstensen.

Den burmesiske mannen er nå mistenkt for uaktsom kjøring etter Vegtrafikklovens paragraf 3. Fortsatt har ingen vitner til selve hendelsesforløpet meldt seg.

– De vitnene vi har, var til stede etterpå hendelsen skjedde. Derfor vet vi lite om hendelsesforløpet, sier Torstensen, som ikke har en formening om det er grunn til å anta at det var folk i området som så ulykken.

– Nå har vi satt et etterforskningslag på saken som jobber videre med de opplysningene vi har, sier han.

Kritisk tilstand
Tilstanden til de tre som ble sittende fastklemt i en bil under vann på Tasta skal ha forverret seg. Tilstanden til jenta (6) som ble fraktet til Haukeland universitetssykehus etter ulykken på Tasta i Stavanger, er kritisk. Det opplyser Haukeland universitetssykehus.

Tilstanden hennes er uendret siden søndag kveld. 6-åringen får nå behandling ved Intensivavdelingen på sykehuset.

Søndag morgen opplyste Stavanger universitetssjukehus (SUS) at tilstanden til begge guttene var livstruende, men stabil. Mandag formiddag opplyste SUS at begges tilstand fortsatt er livstruende, men stabil.

Politiet, brannvesen og ambulansepersonell rykket rundt 12.00 ut etter melding om en at bil hadde kjørt i sjøen på Tasta. Ulykken skjedde på et kaiområde ved Skogstøstraen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.