«Call of Duty 4» er et av de mest populære spillene som ble sluppet i 2007. For mange har spillets flerspillerdel blitt en heltidshobby.

Utviklerne, Infinity Ward, er derimot ikke helt fornøyde.

Les også:
- Gøy for alle penga
- Massivt søksmål mot Pirate Bay
- Musikk uten sperrer gir kjempegevinst

Høy prosent pirater

Ifølge Gamepro er nemlig communityansvarlig hos Infinity Ward, Robert Bowling, svært bekymret for pc-spillenes fremtid.

På spillets blogg skriver han i et innlegg med tittelen «De lurer på hvorfor det ikke utvikles pc-spill lengre» at det er overraskende mange piratkopier i omløp.

- Vi hentet ut noen urovekkende tall forrige uke på hvor mange pc-spillere som spiller multiplayer. Tallene var fantastiske, det som derimot ikke var fantastisk er hvor høy prosent som spiller på piratkopierte versjoner. Det er forbløffende hvor mange som piratkopierer spill. Antallet mennesker som er villige til å stjele et produkt bare fordi det ikke er fysisk eller fordi internett gjør det enkelt skremmer meg, skriver han i innlegget.

Spillene for dyre

Spillprodusentene mener piratkopiering er årsaken til at mange spill slippes eksklusivt på konsoller og ikke kommer på pc før senere.

Pirater mener på sin side at industrien tar seg for godt betalt for spillene. 400-500 kroner er en høy pris for noen timer med moro.

Antallet som spiller «Call of Duty 4» på piratkopiert versjon vil derimot ikke Bowling ut med. Men skal vi tro hans overraskelse må det dreie seg om en høy prosentandel.

Denne saken er hentet fra forbrukerelektronikknettstedet Teknofil.