*Nettavisen* Nyheter.

Farevarsel: Nå kommer høststormen

 

- Det er mange farevarsler å holde styr på de neste dagene, men her er en oversikt ⚠️ , skriver Meteorologene på Twitter fredag. Foto: Twitter: @Meteorologene

Det er sendt ut gult farevarsel på Nordvestlandet. - Det er mange farevarsler å holde styr på de neste dagene, melder meteorologene.

13.09.19 20:50

Fredag den 13. kan meteorologene melde at mange av oss har en stormfull helg i vente:

«Den første høststormen er på vei! I løpet av lørdag vil den nærme seg #SørNorge og det vil bli kraftig vind fra vest Kysten på Vestlandet vil være mest utsatt, men det vil også bli vindfullt i fjellet og på kysten Østafjells,» skriver de på Twitter.

Det er også sendt ut farevarsel:

«Gult farevarsel er sendt for vindkastene i helgen i #MøreOgRomsdal. Fra lørdag kveld til søndag formiddag er det ventet vindkast fra sørvest på 25 til 32 meter per sekund. Søndag ettermiddag vil vinden dreie vest-nordvest og minke noe.»

Klikk på bildet for å forstørre.  

Finn frem vindjakken, og pass på løse gjenstander. Høststormen er på vei! 

- Mange farevarsler å holde styr på

Ifølge Meteorologene på Twitter er det nå mye hardt vær å holde styr på:

- Det er mange farevarsler å holde styr på de neste dagene, men her er en oversikt. Detaljer for varslene kan du finne på http://yr.no/farevarsel . PS: Faren for snø i Nord-Norge har minket, og farevarslet er kansellert. #Norge, skriver de å Twitter fredag ettermiddag.

Venter storm eller liten storm

Vakthavende meteorolog ved Storm Geo, Isak Slettebø, sier til Nettavisen at det ventes kraftig vind flere steder i helgen.

- Stormen er nå ute i Atlanterhavet og beveger seg mot Island. Lørdag treffer frontene Vestlandet, for så å bevege seg nordover og inn mot Helgeland på kvelden, sier Slettebø.

For Østlandet kan stormen også merkes noe.

- På kvelden lørdag kan det komme litt regn østafjells, men det blir kortvarig. Vinden vil øke på lørdag ettermiddag og videre utover søndag.

Utenfor kysten ved Møre og Romsdal kommer uværet til å parkere.

- Der kommer vinden til å øke mot storm eller liten storm på nordvestlandet. Altså både nord og sør for Stadt. Særlig i Sogn og Fjordane kommer vinden til å bli kraftig, fordi vindretningen går direkte inn mot land.

Meteorologen råder folk til å ta inn løse gjenstander, som trampoliner.

Solskinn søndag

Både Østlandet og Sørlandet ser altså ut til å slippe unna høststormen, bortsett fra litt ekstra vind. Søndag kan det bli riktig så fint høstvær.

- Det blir sol og 15 grader østafjells på søndag. I resten av landet blir temperaturene litt lavere.

Også i Troms og Finnmark kan sola titte frem søndag. For Nordland sin del blir det best vær i de nordligste delene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.