*Nettavisen* Nyheter.

Farevarsel om sludd og snø i Sør-Norge - mer snø i nord

Uken starter vinterlig i Sør-Norge, men skal du ut med skiene må du være rask.

02.02.20 15:42

Uværet har herjet i Nord-Norge i helgen, og vind og snøfokk har skapt trøbbel på veiene. Nå kommer det også mye snø til Sør-Norge.

- I dag er det jo kanonvær på Østlandet - sol og omkring fem grader gjør det veldig vårlig. Vestover så er det byger og når du kommer nordover til Nord-Troms så er det snø, sludd og regn. Det har også vært meldt om noe lyn og torden i Nordland og Troms, sier statsmeteorolog Martin Granerød til Nettavisen.

Mandag vil det imidlertid skye til på Østlandet. Det kan komme noe snø, men fremdeles ser vi lite til vinterværet.

- Nord på Østlandet kan det komme et lite dryss, sier statsmeteorolog Martin Granerød til Nettavisen.

Les også: Prognose: Så varmt blir det i Oslo i 2050

Regn, sludd og snø

Det er imidlertid på Sørlandet og sør på Vestlandet at det virkelig kommer nedbør de neste dagene - da i form av både regn, sludd og snø.

Det er sendt ut farevarsel om mye snø i Agder, Rogaland og Sunnhordland fra mandag ettermiddag. På kysten på vestlandet kan det komme sludd og regn, mens indre strøk, samt over 100 til 300 meters høyde, kan få mellom fem og 15 centimeter snø.

- Dette kan føre til lokalt vanskelige kjøreforhold, advarer meteorologene.

- Det har vært lite snø på Sørlandet og når det først kommer nå så har vi sendt ut et gult farevarsel. Det kan komme mellom fem og ti centimeter, som starter som regn på kysten, sier statsmeteorolog Martin Granerød til Nettavisen.

Ved kysten kan det bli vått, men i indre strøk kan det være snøen gir litt skiføre. Det varer imidlertid ikke lenge, for varmegradene fortsetter å dominere.

- Tirsdag og i hvert fall onsdag vil temperaturene stige på dagtid og det blir plussgrader, sier Granerød, men legger til at snøen kan bli liggende litt i indre strøk.

Klikk på bildet for å forstørre. Oversikten viser værprognosene de neste tre dagene.

Oversikten viser værprognosene de neste tre dagene. Foto: Yr.no

Det har vært ute en rekke farevarsler om sterk vind og kuling i helgen, og i nord har uværet herjet.

Klikk på bildet for å forstørre. E6 over Saltfjellet har vært stengt siden fredag.

Det har vært mye uvær i nord i helgen, og flere veier har vært stengt. Her fra E6 over Saltfjellet lørdag. Foto: Webcam Statens vegvesen

Fremdeles er det ute gult kulingsvarsel for noen steder i nord, samt i Rogaland mandag, og det vil også fortsette med snøbyger i nord.

- Nordvesten er tilbake til Nord-Norge og, som vanlig, bringer denne vindretningen med seg snøbyger. Denne værsituasjonen vil vare utover uka, så vær forberedt på at det lokalt kan komme en del nysnø, skriver meteorologene på Twitter.

Også snøskredfaren er betydelig flere steder. Se oppdatert farevarsel hos Yr.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag