Gå til sidens hovedinnhold

Farevarsel om snø i fire fylker tirsdag

Vinteren kommer:

Meteorologen ber bilistene skifte til vinterdekk.

Farevarselet gjelder for både Hedmark, Oppland, Telemark og Buskerud, samt fjellet i Sør-Norge. Allerede natt til tirsdag ventes det snø i nordlige deler av Østlandet og i fjellet.

– Det er et lavtrykk i Nordsjøen som kommer inn over Vestlandet i løpet av mandag kveld. Denne fronten har med seg mye nedbør som vil falle ned over hele Sør-Norge, forteller Beate Tveita, vakthavende meteorolog ved Storm.

Grunnet lave temperaturer natt til tirsdag kan denne nedbøren komme som snø flere steder.

– Spesielt i fjellområdene er det snakk om nedbør i form av snø, men det kan man også få oppleve ned i lavlandet flere steder, spesielt i områdene nord for Mjøsa.

Selv om farevarselet fra Meteorologisk institutt bare gjelder for områdene markert på bildet ovenfor, advarer Tveita om at det kan komme snø også andre steder.

– På Vestlandet kan det komme snø ned mot 300-500 meter. Temperaturen blir ganske lav i natt, og da kan det komme mye snø. Utover tirsdagen blir det riktignok litt varmere, så da går nok nedbøren over til regn de fleste steder.

Les mer

Politiet ber folk kjøre forsiktig på E6 – det er svært glatt

Hun ber likevel bilister som skal ut og kjøre skifte til vinterdekk, spesielt om man skal opp i høyden:

– Skal man ut i kveld eller i morgen tidlig er det lurt å skifte, ja.

Etter at fronten har passert tirsdag formiddag vil man få skiftende værforhold, med bygevær på både Vest- og Sørlandet framover.

Snømålinger fra Meteorologisk institutts målestasjoner viser at det er mye snø flere steder i landet allerede. Ved fjellet Mannen i Møre og Romsdal er det målt 64 centimeter snø mandag, mens Lyngen i Troms har målt 10 centimeter. Meteorologene lover nå altså enda mer snø i høyfjellet framover.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger