RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fargerik fest nok engang

Sist oppdatert:
VALLE (vif.no): For 12 året på rad ble den vennskapelige turneringen Fargerik fotball, arrangert på Valle Hovin lørdag den 2. juni.

I år var det påmeldt 55 lag med ca 10 spillere på hvert av dem. Sammen med frivillige arbeidere og tilskuere regner man med at det var bortimot 1000 mennesker som fløy rundt på Vallefeltet den dagen. Deltagerne kom fra skoler, fritidsklubber og organisasjoner i Oslo.

Det nye for året var at Vålerenga mot rasisme samarbeidet sammen med Ungdommens kulturmønstring og Barne og Ungdomsrådet i Oslo. Dette førte til ekstra underholdning på scenen med sang, dans, rap og i tillegg streetfotballspillere som kom for å vise triks og fanterier. Det hele ble avsluttet med en minikonsert av Sandra Lyng Haugen, bedre kjent som idol Sandra. Prosjektleder i Vålerenga mot rasisme Torhild Strand var strålende fornøyd med samarbeidet og årets turnering.

- Samarbeidet med BURO er en berikelse. Det er mange stands her, klatrevegger og da blir det litt mer folkefest utenom selve fotballen. Dette er jo også musikkens dag, og før har vi på en måte konkurrert litt, derfor tenkte vi at det er jo bedre om vi heller slår dette sammen. Det var nok viktig at vi fornyet oss, da dette tross alt er det tolvte året. På denne måten blir det ikke bare fotball, men fotballen er fortsatt i sentrum for folkefesten, sier Strand.

Noe annet nytt for året var at aldersgrensen går fra 10 og helt opp til 25 år.

De eldste gutta er jo vant til at resultatet er noe av det viktigste i turneringer, derfor var arrangørene spente på om gamlegutta klarte å kun kose seg.

- Arrangementet heter Fargerik fotball mot vold og rasisme, og hele ideen er jo at dette skal være lek og moro. I denne turneringen har vi andre vinnermuligheter for deltagerne. Vi kårer Fair Play, gladeste laget, beste heiagjeng, beste kostyme og mange andre priser. Det viktigste er at dette skal være en sosial turnering og en folkefest for bydelen, forteller Torhild Strand.

Jonas fra Gamle byen var en av de mange strålende fornøyde spillerne.

- Det har vært kjempemoro å være med. Dette er det andre året mitt, og jeg kommer nok tilbake neste år også. Vi vant ingen kamper, men det var uansett spennende og interessant å være her. Det var også kult at Idol Sandra sang for oss, avslutter han.

En spesiell takk rettes til dommere fra VIFs guttelag og til VIFs oldboys, Jobbsjansen, Buro og andre frivillige som fikk dette til å bli et strålende arrangement.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere