Fargerik Fotball på Valle

Kaos da VIF-gutta signerte autografer.

16.06.09 15:09

Se innslag fra Fargerik Fotball på VIF TV

Lørdag ble Fargerik Fotball mot vold og rasisme arrangert på Valle-feltet.

- Her har vi 35 lag som spiller gladfotball med fair play og et standpunkt mot mobbing, rasisme og vold. Det er lag fra alle skoler i nærmiljøet til Vålerenga, sier prosjektleder Lars Eirik Eggen i Jobbsjansen til VIF TV.

Turneringen er ikke for organiserte lag.

- Vi oppfordrer til å danne klasselag og få med alle. Kanskje også de som ikke spiller fotball til vanlig, forklarer Eggen.

Landsomfattende arrangement

Fargerik Fotball ble første gang arrangert av Vålerenga i 1996 men har nå spredd seg til 50 arrangementer over hele landet.

- Norges Fotballforbund er veldig takknemlige for at vi starta med Fargerik Fotball og synes det var så bra at de ville spre det over hele landet, forklarer Eggen.

Lørdag ble det nesten kaostilstander da Vålerengas A-lagsspillere stilte opp og signerte autografer etter den siste treninga før dagens kamp mot Stabæk på Ullevaal stadion.

- Vi har hatt med spillere ut på skolene i forkant av turneringen også og ungene er helt ville etter å få autografer og møte spillerne.

- Disse barna er fremtidige tilskuere på våre hjemmekamper. Søndag kommer alle som har på seg Fargerik Fotball t-skjortene sine gratis inn på kampen mot Stabæk og de skal stå sammen med Miniklanen, avslutter Eggen.

Se innslag fra Fargerik Fotball på VIF TV

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Thomas Brekke Sæteren/VIF Media

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.