Gå til sidens hovedinnhold

Fargerike leker

KLEMETSRUD: Over tyve nasjoner kjempet om de mange gullmedaljene i grener som langrenn kort og lang løype, snøballkasting, aking og tverrkulturell akebrett-sparking.
Dette var kjempegøy, sier 8 år gamle Asndar fra Kurdistan. Det er første gang han står på ski, men har fått skikkelig dreisen på det. Nå går han som bare det og tar ikke av seg skiene før alle andre har begynt å grille halal-pølser på bålet. Rundt bålet blir det fort tett av folk. Og på ordentlig "norsk vis" grilles både pølser og pinnebrød og kakaoen skvulper i koppene.
Bano Ahmed (9) synes det er vondt når røyken kommer i øynene.
I dag var det litt slitsomt å gå på ski for jeg er litt syk, men jeg gikk litt for det, smiler hun. Lillebror Bako (3) stortrives med å grille sitt eget pinnebrød. Yared Hailesae Haileselassie er dagens DJ og står for fartsfylt musikk som sørger for tempo i løypene. Sejdi Istrefi har prøvd å være med på alle av dagens aktiviteter, men har en klar favoritt.

For å være ærlig synes jeg det var morsomst å kaste snøball, ler han. Leder på mottaket Ellen Lühr sier det er viktig for de som bor på et asylmottak å være sammen i aktivitet. Dessuten mener hun det er viktig at de får se hvor gøy snø og vinter kan være.

Så lenge de bor i Norge så er det jo noe med å bruke det som er her. Hvis de ikke har opplevd snø før så er det fint å få vite hva man kan gjøre og at det er mye å finne på likevel, sier hun, før hun og Sejdi Istrefi demonstrerer tverrkulturell akebrett-sparking så snøen spruter.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted