RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: CTN

Fargerikt fengselsopphold

Fengselet Carandiru i São Paulo lever sitt helt eget liv. Som film blir det en overdose av voldsmenn, homser og narkomane.

Carandiru – Brasil 2003. Regi: Hector Babenco. Med: Luiz Carlos Vasconcelos, Milhem Cortaz og Milton Goncalves.

Aldersgrense: 15 år.

Det er et rått og brutalt samfunn vi får ta del i gjennom fengselslegen Drauzio Varella. Hans pasienter er fengselsfugler av svært forskjellig karakter. Personligheter som alene er verdt en kinobillett.

Historien om livet bak murene og fengselsopprøret i 1992 er bygd på boka til denne legen. Han skildrer en del av personene han møtte og opptakten til massakren, der 111 fanger ble drept. Før den tid styrte de seg selv bak murene.

Filmen følger Varellas avdeling med rundt 900 fanger. I sin helhet rommet fengselet opptil 8000 innsatte.

I tillegg til livets realiteter bak murene får vi også med oss noen av historiene som ledet til fengselsstraff. Små glimt av sjalusi og vendetta som gir fangene litt mer dybde og personlighet. Ut over dette handler det mest av alt om vold, narkotika og sex. For å være litt mer presis: Knivstikking, crack og homsesex.

Det kan virke som om regissør Hector Babenco prøver å sjokkere mer enn å fortelle. Det hele blir så voldsomt at selve fangeopprøret ikke fester seg vesentlig. Litt slåssing fangene imellom ender med at politiet stormer fengselet med automatvåpen.

Blodet renner nedover trappene og på fotballbanen samles en naken gjeng med fanger. En tragedie som på mange måter drukner i filmatiske ferdigheter. Fargerikt, men synd for filmens egentlige historie.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere