*Nettavisen* Nyheter.

Farlig å stole på partneren

En undersøkelse viser at mange dropper kondom, om man føler seg trygg på partneren. Det er ikke alltid like lurt.

21.07.08 18:54

(SIDE2): Ifølge en undersøkelse, gjennomført av et amerikansk legekontor, spiller tillit til partneren en stor rolle når man vurderer valg av prevensjon.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Ifølge studien er det faktorer som hvor lenge man har vært sammen med partneren, og partnerens utdannelse og intelligens som avgjør hvordan man oppfatter sjansen for å få kjønnssykdommer. Dette melder Expressen.

Stemmer ikke
Hele 70 prosent svarte at de kjente seg sikre på å ikke bli smittet, så lenge de følte seg trygg på partneren. Det viste seg derimot at oppfatningen om partnerens tidligere sexliv, stemte dårlig overens med virkeligheten.

Sommer er høytid
I disse ferietider er det viktig å ha fokus på å beskytte seg selv om seksuelt overførbare sykdommer.

Det er faktisk slik at juli og august er den tiden av året da det er størst pågang for testing av kjønnssykdommer på Olafiaklinikken i Oslo.

- Ja, hvert år merker vi større pågang av folk som vil teste seg for kjønnssykdommer i juli og august, sa Klinikksjef ved Olafiaklinikken Harald Moi til Side2 tidligere.

Smittes på ferie
Men det er derimot vanskelig å fastslå om flere blir smittet i disse månedene. Klamydia er den vanligste kjønnssykdommen i Norge. Mange er smittet uten å vite det. I 2007 ble nesten 23.000 nordmenn smittet av denne sykdommen, og dette er en økning på syv prosent sammenlignet med året før.

- Det er jo mange som blir smittet når de er i utlandet på ferie. Dette gjelder nordmenn som har vært sammen med andre nordmenn eller skandinavere i utlandet. Samtidig er det 25 prosent av våre pasienter som opplyser at de har hatt samleie med personer som ikke er fast bosatt i Norge, sa Moi.

Les mer: Flere frykter kjønnssykdommer

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.