*Nettavisen* Nyheter.

Farlig å velge en eldre mann

Foto: (Scanpix/Montasje)

Han lever mye lenger, men hun lever mye kortere.

(SIDE2:) Om en mann velger seg en kone som er 15 til 17 år yngre enn ham, så senker ham samtidig risikoen for å dø før tiden med 20 prosent.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Det viser tall fra det tyske Max Planck-instituttet som har kikket på dødsfall og forhold i Danmark mellom 1995 og 2005. Bare det å ha en kone eller kjæreste som var sju til åtte år yngre hjalp betraktelig på å høyne levealderen for menn.

Dessverre viste studien at det ikke gjaldt andre veien.

Kvinner med partnere som var 15 til 17 år eldre enn seg selv, døde før tiden i 30 prosent av tilfellene. I den andre gruppen var tallene 20 prosent større sjanse for å dø tidligere enn gjennomsnittlig levealder.

LES OGSÅ: Når er du lykkeligst?

Samtidig mener annen forskning at det ikke kun er en ulempe at eldre menn og yngre kvinner faller for hverandre. Ifølge forskning som Scienceblog viderefører så sørger menn som jakter på yngre kvinner for å holde fruktbarheten oppe. Ifølge en doktorgrad fra Stanford så skal biologisk mennesker begynne å dø ut når de ikke lenger kan reprodusere seg selv. For de fleste par er det rundt 55 års alder.

Men man vet jo at det ikke er slik for de aller fleste.

The Daily Mail har satt opp noen punkter for hva man kan gjøre for å holde seg friskere lenger.

1. Vær ute i solen 10 minutter
Sollys gir bra med vitaminer og energi.

Ifølge avisen er den også bra for menn mot hårtap og tap av muskler.

2. Spis mindre kjøtt
Spis kjøtt, men ikke så mye som du antakelig gjør. Å unngå for mye rødt kjøtt er bra for hjertet og kan hindre kreft. Ifølge studier er gjerne menn som spiser mindre rødt kjøtt, mer virile.

3. Ha mer sex
Australske forskere foreslår at par bør ha sex hver dag. For dem som synes det høres litt for voldsomt ut så kan det sies at sterke sukkerholdige drikker kan føre til svakere virilitet.

4. Spise mindre smertestillende
Dess eldre vi blir, til mer piller spiser vi, og mange tar også mer smertestillende. Tenk deg nøye om du virkelig trenger pillene. Du blir sjelden piggere av mye bruk. Overforbruk av Paracet eller langvarig bruk kan også gi leverskade.

5. Til mannfolk - ha lommeboken i jakkelommen eller brystlommen.
Mange menn får problemer med nerver og muskler i beina fordi de sitter på lommeboka som klemmer mot nervene(!).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.