Gå til sidens hovedinnhold

Farlig glatte veier i store deler av landet

Underkjølt regn og snøvær mange steder skaper svært vanskelige kjøreforhold i hele Sør-Norge mandag morgen.

Over hele Sør-Norge varslet politi og Veitrafikksentralene om vanskelige kjørefold i morgentimene mandag. I Vestfold varsler politiet om svært glatte veier og i Akershus advares det om vann som fryser på bakken og mindre trafikkuhell.

– Det meldes om glatte veier i Akershus som følge av regn som fryser på bakken. Alle entreprenører er varslet og har mannskaper ute. Vær forberedt på at det kan være glatt, spesielt på mindre veier med lite trafikk. Kjør forsiktig, lød oppfordringen fra Veitrafikksentral Øst grytidlig mandag.

Brennende bil i Oslo

Fra de tre vestlandsfylkene ble det også meldt om vanskelige kjøreforhold. Fra hele landsdelen meldes det om underkjølt regn.

- Entreprenørene strør og strør, men det blir glatt igjen ikke lenge etter at de har vært der, sier John Andreas Omdal, trafikkoperatør ved Vegtrafikksentralen Vest, til Stavanger Aftenblad.

Det begynte å brenne i en bil på E6 ved Mortensrud i Oslo og avkjøring 29 mandag morgen, noe som skapte mye inngående kø. Sjåføren er ikke skadet og varslet selv brannvesenet.

I forbindelse med slukkingen har det kommet en del ekstra vann i veibanen, advarer politiet via Twitter.

Drammensbanen stengt

Mandag morgen var det stengt for togtrafikk mellom Drammen og Asker på grunn av problemer med signalanlegget.

Klokken 08.30 varslet Bane NOR at strekningen var åpnet for trafikk igjen, men at det er store forsinkelser og noen innstillinger.

I Østfold meldte politiet ved 5.30-tiden om redusert framkommelighet på E6 ved Kalnes etter at biler hadde sklidd av veien, mens i Sveio i Hordaland var en trailer sklidd av veien sør for Fjontunnelen.

- Ekstremt glatte veier, biler blir stående på flat mark og spinne. La bilen bli stående hvis du kan! tvitret politiet i Østfold ved 4-tiden.

Flere ulykker

Mandag morgen meldte politiet i Sørvest at en lastebil har kjørt av veien på E39 ved Vikeså på grunn av svært glatt veibane. Utforkjøringen førte ikke til personskade, og føreren bestilte selv tauing av kjøretøyet.

Like etter klokken 8 mandag morgen ble det også varslet om speilblanke veier i Indre Østfold. I Slitu skled en skolebuss av veien. Det var ingen barn i bussen, og ingen ble skadd i uhellet. Flere andre biler fikk også problemer på samme sted, og kommunen ble kontaktet for strøing.

På E18 i Knapstad har en annen bil sklidd og havnet i en midtrabatt. Ingen personer ble skadd.

– Vi har fått melding om noen uhell. Så langt er det ingen alvorlige, men kun små skader og ingen personskade, sier Jan-Andre Delbeck i Follo-politiet, til NRK.

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på iPhone her

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på Android-telefon her

Les også

Tidligere TV 2-profil: - Jeg ble kvalm da jeg gikk inn døra

Kommentarer til denne saken