RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Farlige hunder skal avlives

Mandal (NTB): Politidirektoratet har bestemt at de to hundene som angrep tre personer i Mandal i sommer, skal avlives. Hundeeieren varsler rettssak, melder Fædrelandsvennen.

Angrepet skjedde på en lekeplass i Vangsveien på Frøysland i Mandal om kvelden 4. juli. Den 23 år gamle hundeeieren hadde sine to hunder pluss en tredje hund som hans bror eier, i en hage et par hundre meter fra lekeplassen.

Brått hoppet den ene hunden av typen mastiff over gjerdet. De to andre hundene fulgte etter. Ved lekeplassen gikk mastiffen til angrep på en to år gammel gutt. Da guttens mor forsøkte å beskytte toåringen, ble også hun skambitt av hundene. Det samme gjaldt guttens onkel.

Da hundeeieren kom fram til lekeplassen, klarte han å stanse hundene, men familien var likevel så ødelagt av bitt at gutten og moren måtte legges inn på sykehus. Onkelen fikk behandling på legevakten.

Agder politidistrikt har tidligere bestemt at de to hundene 23-åringen eier, skal avlives. Hundeeieren påklagde vedtaket inn for Politidirektoratet, som nå har bestemt at hundene skal avlives.

Mannen kan likevel bringe saken inn for retten, noe han nå har varslet. I mellomtiden betaler han 12.000 kroner i måneden for å ha hundene i en kennel i Mandal. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere