*Nettavisen* Nyheter.

Farmen-deltagerne feiret seg selv

Foto: Pål Kaalaas (Side2)

Bønda er tilbake i byen. Søndag kveld feiret deltagerne i Farmen seg selv med visning av seriens første episode.

30.01.08 12:33

(SIDE2:) - Det blir spennende å se hva de velger å vise på tv. Samtidig blir det en tilvending å se meg selv på skjermen, sier Onni Oustad Torve (43), en av de 14 deltagerne i årets utgave av Farmen.

Søndag kveld var 13 av deltagerne samlet på Kokkamok i Oslo for å se den første episoden av TV2-serien. Den manglende deltageren, Ruben Karlsen (26), var nemlig på fiske i Lofoten. De som var til stedet hadde med seg familie, venner og kjærester. Før visningen var det mange spente reality-sjeler som vandret hvileløst omkring med sjampanjeglass i hånden.

- Jeg er virkelig spent på hvordan jeg framstår. Jeg har med meg samboeren min i kveld, og gleder meg til at hun også får sett det, forteller Christian Faureng (22).

Umiddelbare konflikter
Da visningen kom i gang var rundt 100 stykker på plass ved bordene. De fikk servert tapas, noe som må sies å være langt fra husmannskosten deltagerne ble vant til på gården Bøenseter i løpet av de 10 ukene innspillingen varte. Enkel kost var heller ikke det de fikk servert på skjermen. Et blandet persongalleri, gode kommentarer og de heftige konfliktene dukker opp allerede før programleder Gaute Grøtta Grav rekker å vise seg på gården. Dette førte selvsagt til at latter, applaus og huing dundret i veggene på utestedet.

En av de første konfliktene som oppstår er mellom Hugo Fiksdal (37) og Vigdis Wanvik (50). Under det første måltidet på gården blir diskusjonen såpass hard at de andre deltagerne ser en smule traumatisert ut.

- Jeg er framstilt akkurat slik jeg er til vanlig. Jeg er tøff i kjeften. Det er en real gjeng, og de som har satt den sammen har gjort en god jobb. Det er selvfølgelig ikke alle man kommer like godt overens med, men sånn er det jo også ellers i livet forklarer Hugo da programvisningen er over.
(Artikkelen fortsetter nedenfor).

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Pål Kaalaas


- Blodslit

Husmannsplassen Bøenseter ligger i Aremark kommune i Østfold. Deler av turen inn til gården måtte deltagerne ta til fots, og med seg måtte de frakte alt av dyr og utstyr.

- Å komme seg inn til gården var et blodslit. Det var litt frustrerende at den turen bare varte et par minutter på tv. Seerne får ikke se hvor mye vi faktisk slet, sier Lene Marie Gislerud (22).

Selv om alle deltagerne så ut til å komme godt overens på premierefesten, innrømmer Gislerud at ikke alt er like rosenrødt under overflaten.

- Det er hyggelig å se alle igjen, men det er ikke alle du føler for å prate like lenge med.

For diskusjoner og krangler er i år som tidligere ingen mangelvare på gårdsplassen. Det skriver også Amin Homayouni (20) under på.

- Det er ingen tvil om at det er god kjemi mellom deltagerne, men også en del krasj. Denne episoden er bare en forsmak, hevder han.

20-åringen er en av de mest profilerte i første episode, men forventer ingen kjendisstatus.

- Jeg tror de fleste som følger med på Farmen ser på deltagerne som statister. Jeg satser på at det blir rolig og greit. Det håper jeg i hvert fall, smiler han.

- Romantikk
Men hva er en reality-serie uten romantikk? Selvsagt ønsket ikke deltagerne å røpe noe som helst, men enkelte klipp i første episode hinter helt klart om at Ann Kristin Loraas (24) og Geir Ove Johnsen (23) kan ha en aldri så liten romanse på gang.

Første episode av Farmen starter mandag kveld på TV2. De kommende ukene kan serien sees på mandager, onsdager og lørdager.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag