Gå til sidens hovedinnhold

Farouks far avlyste møter med Bondevik

Shaher Abdulhak, faren til den etterlyste Farouk Abdulhak, vil ikke møte Kjell Magne Bondevik.

Kjell Magne Bondevik har jobbet i ett år for å finne en løsning i Martine-saken på frivillig basis, skriver Aftenposten.

Gjennom en sentral myndighetsperson i Jemen har tidligere stasminister Bondevik diskutert synspunkter med Farouk Abdulhaks familie, dette skal spesielt dreie seg om den styrtrike faren, Shaher Abdulhak. De skulle ha møttes tre ganger, men alle gangene har faren til den drapsmistenkte mannen avlyst møtene.

- Tre konkrete avtaler der tidspunkt og sted er bekreftet, ble kort tid i forveien avlyst, noe som etter min mening ikke er tilfeldig. Hva som er den egentlige årsaken til at han sklir unna er vanskelig å vite helt nøyaktig, sier Kjell Magne Bondevik til Aftenposten.

Nettverk
Bondevik har gjennom år i politikken skaffet seg en stort nettverk utenfor politikken. En av disse skal ha direkte kontakt med Shaher Abdulhak og Jemens president Ali Abdullah Saleh.

Den tidligere statsministeren tror det er den drapsmistenktes mor, Rowayda Bersher som er grunnen til de avlyste møtene.

- Hun trekker i trådene, absolutt, sier Bondevik.

Martine-bok
Mandag lanseres boken «Martine - jakten på rettferdighet» av VG- journalist Marianne Vikås.

Martines far, Odd Petter Magnussen, skriver i en kommentar til Nettavisen fredag at han har valgt å avstå fra å lese boken før den blir publisert.

Martine Vik Magnussen ble voldtatt og drept i London, hvor hun studerte 14. mars 2008. Den eneste mistekte i saken er Farouk Abdulhak, som er sønnen til Jemens rikeste person, Shaher Abdulhak.

Kommentarer til denne saken