*Nettavisen* Nyheter.

Farrar reiser hjem

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Garmin-rytteren ønsker ikke fullføre årets Giro d`Italia etter Wouter Weylandts dødsfall.

10.05.11 17:20

Tyler Farrar (Garmin-Cervèlo) var en av avdøde Wouter Weylandts beste venner.

Som Farrar var også Wouter Weylandt en glimrende spurter, og de trente ofte sammen i Gent (Belgia).

- Vi har en av Weylandts beste venner på laget, og han kommer til å dra hjem i kveld. For ham er dette for mye å skulle takle, sa David Millar (lagkamerat med Tyler Farrar i Garmin-Cervèlo) ifølge Eurosport før etappen tirsdag.

Amerikaneren deltar på tirsdagens nøytraliserte etappe fra Genoa til Livorno og kommer til å delta på minnestunden senere tirsdag kveld før han reiser hjem til Gent.

Mandag kveld sendte 26 år gamle Tyler Farrar ut følgende melding via laget:

- Jeg er utrolig trist etter tapet av Wouter i dag (mandag vår.anm.). Som mange vet var han min venn, treningspartner og på mange måter en bror for meg. Hans død vil forandre livet mitt, men fremfor alt livene til hans familie og hans elskede.

- Wouter var en av de snilleste, morsomste, og mest beundringsverdige menneskene jeg noensinne har hatt mulighet til å kjenne og hans død er en tragedie for hans familie, venner, og til sporten som helhet.

- Jeg kan bare formidle min dypeste sympati til alle som brydde seg om ham så dypt som jeg gjorde, spesielt hans familie, hans venner, laget hans og fansen - vi feirer hans liv og minnes hans død i lik grad.

- Wouter var og er sjelen til den sporten vi alle elsker - en idrettsutøver som ofret seg selv til det bedre for mange, og en mester som feiret hver triumf som en seier for hans familie, laget, og hans venner og fans.

- Jeg vil huske ham for alltid, og vil alltid prøve å gjøre ham stolt, som han alltid har gjort for sporten og folk han elsker.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.