Gå til sidens hovedinnhold

Færre går konkurs

Tre måneder på rad med nedgang.

Februar var den tredje måneden på rad med konkursnedgang. 382 foretak gikk overende i februar i år, 18 prosent færre enn samme måned i fjor.

Før det snudde i desember hadde vi 20 måneder på rad med konkursøkning. Det skriver PR-byrået Newswire i en melding.

- Nå ser vi at den positive trenden har satt seg skikkelig. Den positive utviklingen i forhold til i fjor er ikke overraskende, når vi tenker på finanskrisens sterke innvirkning for et år siden, skriver Gabor Molnar i analyseselskapet Experian i meldingen.

Men antallet konkurser er fortsatt høyt. Årets februar ligger 49 prosent over februar 2008.

Bedring i bygg
80 av konkursene kom i bygg og anlegg, men det er likevel 27 prosent færre enn samme måned i fjor. Den positive utviklingen berører også omsetning og drift av fast eiendom, der antallet konkurser nå er nesten det halve av hva det var for et år siden.

- Det er også verdt å merke seg at norsk industri er inne i smulere farvann. Nedgangen i konkurser er på 27 prosent så langt i 2010, skriver Molnar.

Også for talerør
Informasjons- og kommunikasjonsbransjen er også inne i bedre tider. Nedgangen i februar var 41 prosent. Hittil i år har 17 foretak gått konkurs mot 28 i samme periode i fjor.

Primærnæringene går i den andre retningen, selv om tallene er små. Februar innebar ti nye nedleggelser innen jordbruk, skogbruk og fiske, i tillegg til de ni i januar. Hittil i år har de tre næringene hatt en samlet økning i konkurser på 138 prosent.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her