Gå til sidens hovedinnhold

Færre SMS-et seg inn i det nye året

Oslo (NTB): I løpet av årets seks første timer, ble det sendt rundt 18,5 millioner tekstmeldinger i Telenors nett. Det er nesten halvannen million færre enn for et år siden.

I tillegg gikk 628.000 bildemeldinger gjennom nettet, en nedgang på rundt 30.000. Og selv om det blir 3-4 tekstmeldinger på hver av oss, er det langt unna rekordene fra noen år tilbake.

- Vi sender fortsatt mange nyttårshilsener med mobiltelefonen, men sosiale medier som Facebook, Instagram og Twitter blir også mye brukt. Det skal nok godt gjøres å slå tidligere års toppnoteringer på nærmere 29 millioner tekstmeldinger og over 2 millioner bildemeldinger på nyttårsaften, sier informasjonssjef Per Aril Meling i Telenor Norge.

Tekstingen var på sitt mest intense et kvarter etter midnatt. Da ble det sendt 1.036 meldinger per sekund. MMS-trafikken toppet seg rett før klokken 1, og datatrafikken, som inkluderer epost og sosiale medier fra mobilen, nådde toppen cirka tre kvarter inn i det nye året.

- Datatrafikken i juledagene, inklusiv nyttårsaften, er mindre enn øvrige dager, men økningen fra nyttårsaften for et år siden er på 73 prosent, sier informasjonssjefen og legger til at det samsvarer med den generelle økningen i løpet av året. (©NTB)