RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Farstad har inngått kontrakter for 350 mill.

Sist oppdatert:
Farstad har inngått to lange kontrakt for plattformskipene Far Scandia og Lady Kari-Ann. Kontraktene har en samlet verdi på 350 millioner kroner
Farstad har inngått befraktningsavtalene med Esso Australia. Avtalen sikrer de to plattform supply skipene Far Scandia og Lady Kari-Ann arbeid i fem år. Skipene skal operere i Bass Strait, Australia.

Kontraktenes samlede verdi er 350 millioner kroner, og oppstart for kontraktene er planlagt til midten av januar etter at Far Scandia er levert til Essos Barry Beach Marine Terminal.

Kontrakten kommer som en forlengelse på en kontrakt med Esso i Bass Strait for de to skipene Lady Elizabeth og Lady Kari-Ann. Også disse kontrakten hadde en varighet på fem år.

Mens sistnevnte går videre på den nye kontrakten så vil Lady Elizabeth være ledig for arbeid i januar neste år.

- For å dekke Essos mulig endrede behov for skip de neste fem år, har kontraktene kanselleringsklausuler under visse forutsetninger mot kompensasjon, skriver Farstad i en melding.

Etter dette vil Farstad Shippings flåte i regionen Australia/Østen bestå av 18 skip, inkludert 7 plattform supply skip. Australia/Østen sto i tredje kvartal for 37 prosent av rederiets totale frakteinntekter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere