RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Farstad kutter Akeravtale etter anklager

Sist oppdatert:
Farstad velger nå å kansellere avtalen med Aker Bratvåg. Avtalekuttet kommer etter anklagene mot Hydro. Les mer her
Dette kommer frem i en melding.

Kuttet med Aker Bratvåg gjør at Farstad heller ikke å bygge skipene på spekulasjon.

- Etter at Norsk Hydro kansellerte intensjonsavtalen om blant annet befraktning av disse to skipene, har vi nøye vurdert om vi
likevel skulle bygge skipene. Skipene var designet og kontrahert med sikte på å dekke Norsk Hydro sine konkrete og langsiktige behov. Å bygge disse skipene på spekulasjon mot et usikkert marked for store PSV, har vi konkludert med er feil. Med det antall store PSV som nå er under bygging, vil den kommersielle risikoen bli for stor. Vi har derfor valgt å kansellere byggekontraktene og har i dag meddelt dette til Aker Brattvåg, skriver Farstad i meldingen.

Farstad vil nå betale ut et erstatningsbeløp til Aker Bratvåg. Dette vil bli dekket av Hydro.

Kutt etter anonym e-post

Bakgrunnen for kuttet er at det ifølge Hydro er avdekket at teknisk informasjon internt i Hydro er håndtert i strid med selskapets prosedyrer.

- Konkret var dette relatert til ulik fordeling av teknisk informasjon før anbudet ble innlevert i begynnelsen av september. Farstad Shipping har ikke vært kjent med at en slik skjevfordeling skal ha funnet sted.

Farstad Shipping har forsøkt å kartlegge mer i detalj hvilken teknisk informasjon som er blitt ulikt fordelt. Dette vil bli orientert om i en separat pressemelding senere i dag, skriver Farstad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere