RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Farstad preget av svakt spotmarked

Sist oppdatert:
Pengene fortsetter å rulle inn i kassen til supplyrederiet Farstad, men ikke like raskt som i tredje kvartal i fjor. Rederiet ser ingen bedring i Nordsjømarkedet ut første kvartal 2004
Farstad hadde inntekter på 381,2 millioner kroner i tredje kvartal, mot 318,2 millioner is amme periode i fjor. Driftsresultatet har imidlertid ikke økt i samme takt på grunn av eksponeringen mot et svakt spotmarked i Nordsjøen. Driftsresultatet falt fra 112,5 millioner i fjor til 82,9 millioner i årets tredje kvartal.

Selskapet har hatt inntil fem skip i spotmarkedet i Nordsjøen, mens to skip i perioder var uten inntekt på grunn av ombygging og mobilisering for langsiktige kontrakter, opplyser Farstad i rapporten. Rederiet hadde også to skip i spotmarkedet i Østen og Australia i september.

Farstad skriver i rapporten at trenden mot mer etterspørsel rettet mot spotmarkedet har fortsatt også i tredje kvartal, men samtidig har antallet skip i området gått ned i løpet av kvartalet. Imidlertid er ikke det nok til at Farstad forventer noen vesentlige bedring i ratenivåene gjennom fjerde og første kvartal.

- Utviklingen videre vil avhenge av om aktiviteten i Nordsjøen tar seg opp igjen og ikke minst hvor lang tid det tar for markedene utenfor Nordsjøen å absorbere overskuddstonnasjen, skriver Farstad.

Selskapets kontraktsdekning for fjerde kvartal er omkring 86 prosent, mens den for første halvår 2004 er 56 prosent og rundt 40 prosent for andre halvår 2004.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere