RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Farstad ser ingen bedring i Nordsjøen(Ny)

Sist oppdatert:
Supplyrederiet Farstad har måttet se resultatet falle i andre kvartal, og hovedårsaken er et svakt spotmarkedet i Nordsjøen. Det ventes ingen bedring i andre halvår
Supplyrederiet Farstad hadde i løpet av andre kvartal, to til tre skip i spotmarkedet i Nordsjøen, hvor markedet ifølge Farstad har vært svakt.

Ser ingen bedring

Farstad beskriver etterspørselen på nivå med samme kvartal i fjor, men på grunn av en generelt dårligere kontraktsdekning på supplyflåten, har ratenivået vært svært dårlig. Når det gjelder utnyttelsesgraden på Nordsjøflåten, så lå den på 90 prosent, noe lavere enn i fjor.

Rederiet forventer ingen bedring i tredje og fjerde kvartal, og viser til fortsatt store leveranser av nybygg i perioden.

- Utviklingen videre vil fortsatt avhenge av hvor lang tid det tar for markedene å absorbere de nybyggene som blir levert, skriver selskapet.

Når det gjelder selskapets sikring for andre halvår, så er omkring 75 prosent av kapasiteten dekket av kontrakter. For 2004 er dekning så langt 45 prosent

Tallene

Farstad fikk et driftsresultat på 93,8 millioner kroner i andre kvartal, mot 116,6 millioner i samme periode i fjor.

Driftsinntektene økte fra 319,2 millioner i andre kvartal 2002 til 339,5 millioner på grunn av økt flåte. Tallene inkluderer nå IOS flåten på 100 prosent basis.

Kontantstrømmen fortsatt sin positive utvikling for Farstad, og endte på 146,3 millioner i kvartalet, en økning på 15,5 millioner fra i fjor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere