RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Farstad ser press i Nordsjøen

Sist oppdatert:
Supplyrederiet Farstad fortsetter med sterk inntjening, men ser et press på ratene i Nordsjøen utover våren. Rederiet har en kontraktsdekning på 85 prosent i 2003
Om det fortsatt går meget bra i Farstad, så ser rederiet skjær i sjøen, spesielt i hjemmemarkedet Nordsjøen.

Den negative utviklingen startet allerede i i slutten av fjerde kvartal med leveringer av nybygg og ratepress. I tillegg til nybygg, ble innbefraktede skip tilbudt i spotmarkedet.

- Dette har også ført til at periodekontrakter er kansellert og at utgåtte kontrakter ikke er blitt fornyet, skriver Farstad.

Rederiet forventer ingen økning i etterspørselen i 2003 sammenlignet med 2002, og med et stort antall skip til levering ventes det ytterligere ratepress.

- Det er derfor helt nødvendig med netto avgang av tonnasje fra Nordsjøen for å gjenopprette markedsbalansen i dette markedet.

Markedene utenfor Nordsjøen ser ut til å opprettholde aktiviteten for inneværende år. I tillegg til fortsatt behov for Nordsjøtonnasje er det et utskiftingsbehov av den eldre tonnasjen i markedene utenfor Nordsjøen.

Farstad fikk et overskudd før skatt på 143,3 millioner i fjerde kvartal, mot 111,1 millioner i perioden året før. Farstad hadde i fjerde kvartal en kontantstrøm på sterke 144,8 millioner kroner.

Det er foreslått et utbytte på 2,50 kroner for 2002.

Det er fortsatt store evrdier i rederiet, og rabatten er store på de underligende verdiene. ved utgangen av året er verdijusterte egenkapitalen pr. aksje før skatt beregnet til 87,47 kroner. I gjennomsnitt har verdifallet på flåten gjennom året vært ca. 5 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere