RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Farstad surfer positivt marked

Sist oppdatert:
Norges ledende supplyrederi Farstad Shipping forventer at aktiviten i supplymarkedet vil fortsett å øke fremover, etter et relativt sterkt marked gjennom første kvartal. Redereiet fylt godt på kassen i kvartalet
Det går frem av selskapets rapport for første kvartal.

Ifølge Farstad var etterspørselen etter supplyskip i Nordsjøen opp hele 13 prosent i første kvartal sammenlignet med samme periode i fjor. Det ga en utnyttelsesgrad på 90 prosent for spotflåten i regionen.

Det har imidlertid fortsatt å strømme til ny spottonnasje i markedet, Farstad melder om en økning på syv skip sammenlignet med fjerde kvartal da utnyttelsesgraden lå på 91 prosent, og 10 flere enn i samme periode i fjor.

- Aktivitetsnivået har gjort at ratenivået i Nordsjøen holdt seg på et relativt godt nivå gjennom kvartalet. Det forventes ytterligere aktivitetsøkning i tiden fremover., skriver Farstad.

Må ha høy aktivitet

Rateutviklingen vil ifølge Farstad i 2005 og 2006 avhenge av om den økte aktiviteten er tilstrekkelig til å absorbere spesielt de mange plattform supplyskip som er i ordre. En varig
høy utnyttelsesgrad og dermed tilfredsstillende ratenivå i Nordsjøen er også avhengig av at aktiviteten i andre markeder fortsetter å utvikle seg positivt.

- I lys av den høye oljeprisen er forventningene om høy aktivitet i disse markedene svært positive.

Preget av urealiserte tap

Farstad regnskaper viser ved første øyesyn en negativ utvikling i bunnlinjen, men dette skyldes i all hovedsak store urealiserte valutatap.

Justert for dette endte resultat før skatt på pluss 1001 millioner kroner i kvartalet, mot 31,5 millioner kroner i første kvartal i fjor. Bedring skyldes både at driftsresultatet økte fra 54,8 millioner til 68,7 millioner kroner, men også store realiserte valutagevinster.

Farstad logget i første kvartal realiserte valutagevinster på 64 millioner kroner, mot 17,6 millioner i samme periode i fjor. Driftsinntektene økte fra 379,3 millioner i første kvartal i fjor til 382,1 millioner i årets tre første måneder.

Kontantstrømmen var i kvartalet var meget sterk, driften dro inn 198,5 millioner kroner, og justert for investeringer og finans, økte Farstad likviditetsbeholdning med 176,8 millioner kroner til 717 millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere