*Nettavisen* Nyheter.

Fartskaos på Flatøy

RIKTIG: Kommer du fra Knarvik, blir 60-sonen opphevet ved Hagelsundbroen og du kan holde 80 km/t over nesten hele Flatøy. Foto: Roy Hilmar Svendsen/iBergen.no

Vegvesenet raser over fartsforvirringen på Flatøy. Samtidig lover politiet å ikke ha fartskontroller til riktig skilt er på plass.

01.08.06 14:57

Fartsgrensene over Flatøy er egnet til å forvirre de fleste. Hardest på gassen kan du være om du kommer fra Knarvik. Like før Hagelsundsbroen blir 60-sonen opphevet, og du kan holde 80 nesten helt frem til Nordhordlandsbroen.

Kommer du derimot fra Bergen, må du pent holde deg nede i 70 km/t helt til rundkjøringen på Knarvik. Da farten i vår ble hevet til 70 gjennom det gamle bomområdet på Flatøy, ble det også satt opp 70-skilt der hvor den gamle 60-sonen ble opphevet.

Klikk på bildet for å forstørre.

GALT: Kommer du fra Bergen, må du pent holde 70 helt til rundkjøringen i Knarvik. Foto: Roy Hilmar Svendsen/iBergen.no

- Helt uforklarlig!
- Her har det skjedd et eller annet helt uforklarlig, og noen har rotet noe fælt. Jeg kan i alle fall si at her er det noe feil med skiltingen, sier seniorrådgiver i Statens Vegvesen, Gunnar Gjellestad, til iBergen.no

Ifølge Gjellestad er det trolig den innleide entreprenøren som har satt opp feil skilt da de gjorde ferdig det gamle bomområdet tidligere i vår. Han forteller at en slik endring av fartsgrensen krever formell behandling, blant annet med høringsuttalelse fra politiet.

- Det er ikke gjort noe nytt vedtak om farten over Flatøy, så her er det nok noen som har vurdert av egen fri vilje. Fartsgrensen skal være 80 km/t begge veier, sier Gjellestad, som lover å rydde opp i skiltkaoset i løpet av svært kort tid.

Politiet ligger unna
Frem til Vegvesenet har fått rettet opp skilttabben, anbefaler han likevel bilistene å følge den anviste fartsgrensen.

Sjansen for å bli tatt er uansett minimal. Ifølge politioverbetjent Svein Fammestad ved Lindås og Meland lensmannskontor, vil politiet ikke ha fartskontroller på den aktuelle strekningen frem til riktige skilter er på plass.

- Når vi vet at det er tvil om hva som er riktig fartsgrense, vil vi unngå kontroller i området for ikke å få problemer i etterkant, sier Fammestad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag