RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Farvel til Norway

Sist oppdatert:
Cruiseskipet «Blue Lady», tidligere berømt som SS «Norway», blir trolig likevel hogget opp på skipskirkegården i Alang vest i India. Tekniske eksperter tilrår opphoggingen.
I en rapport fra miljømyndighetene i den indiske delstaten Gujarat onsdag het det at skipet kan demonteres i Alang, selv om det er fullt av asbest. En talsmann for myndighetene sa at opphoggingen trolig blir innledet i løpet av et par dager.

Talsmenn for miljøvernbevegelsen Greenpeace protesterte.

- Vi vet at fagfolkene har funnet mer enn 1.000 tonn forbudt forurensende materiale om bord i skipet, og da forstår vi ikke at de kan tillate opphogging, sa talsmannen Ramapati Kupar.

I mai i år nektet indiske myndigheter å la «Blue Lady» gå inn til Alang, etter at planene om hugging av 46.000-tonneren ble møtt av omfattende protester. I juni fikk det gå inn i indisk farvann, i påvente en rapport fra de tekniske ekspertene om skipets tilstand.

Det 315 meter lange skipet ble sjøsatt i 1962 under navnet SS «France». I 1979 ble det kjøpt av Norwegian Cruise Line og omdøpt til «Norway», før det til slutt endre under malaysisk flagg som «Blue Lady».

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere