RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fascinerende likt oktober

Sist oppdatert:
Karl Otto Eidem i Glitnir Securities mener at utviklingen på Oslo Børs er svært likt børsraset i oktober mens Carnegies Anders Onarheim mener det ikke finnes noen gratis lunsj.
Analysesjef Karl Otto Eidem i Glitnir Securities mener at Oslo Børs fortsetter den svake utviklingen i forrige uke og skylder på en del tvangssalg og svak oljepris som hovedgrunnen bak fallet. De svake råvareaksjene i det asiatiske markedet er et annet moment Eidem trekker frem.

- Det er fascinerende likt det som skjedde i oktober i fjor, forteller Eidem til NA24 iMarkedet.

I oktober fikk Oslo Børs tre harde trykk, Eidem sier til NA24 iMarkedet at det har vært to tilbakeganger og at det dermed bare mangler et trykk igjen.

Glitnir-analytikeren tror ikke børsen vil falle så mye lenger enn til rundt 350 poeng, men mener det er veldig avhengig av at råvareprisene ikke stuper videre.

- Slik vi ser det er Ÿ av fallet er tatt ut nå, sier Eidem.

I skrivende stund er Oslo Børs ned rundt 2 prosent til 363,82 poeng, men det er likevel laber omsetning i Oslo.

- Det er lite kjøpere i markedet, men det er heller ikke noe salgspress, avslutter Eidem.

Ingen gratis lunsj

Anders Onarheim, adm. direktør i meglerhuset Carnegie, mener at fallet i markedet viser at det ikke er noen gratis lunsj.

- Selv i aksjemarkedet er det ingen gratis lunsj, det så ut som det var det i en periode, sier Onarheim til NA24 iMarkedet. Han peker på at markedet den siste tiden har steget kraftig.

- Det er ikke tvil om at det nesten har vært 'garantert' å tjene penger i markedet. Det er et sykdomstegn når det har blitt så enkelt. Men det er ikke noen sterke fundamentale krefter som tilsier svake markeder fremover, sier Onarheim til NA24 iMarkedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere