RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fast-avtale på 3-5 millioner dollar årlig

Sist oppdatert:
Fast og John M. Lervik (bildet) angir nå et omtrentlig nivå på gårsdagens offentliggjorte avtale med forlagshuset Elsevier, som i går ble omtalt som Fasts aller største avtale
Dette er en rammeavtale for FASTs enterprise-produkt, FAST Data Search, og går på tvers av hele Elsevier, melder Fast onsdag morgen.

Avtalen har en basisverdi på mellom tre og fem millioner dollar pr. år i fem år, som en kombinasjon av softwarelisenser og 18 prosent supportavgifter, samt systemintegrasjonsavgifter, opplyser selskapet.

I tillegg kommer lisensinntekter etter hvert som Elsevier øker bruken av FAST Data Search, samt for distribusjon av FAST Data Search.

- FASTs gjennomsnittlige bruttomargin ligger på ca. 85 prosent, og enterprise-avtaler har generelt høyere bruttomarginer enn gjennomsnittet, opplyses det.

Fast meldte om avtalen med det store nederlandske forlagshuset i går, men sa da ikke noe om summer, utover at det var Fasts største avtale noen sinne.

Nivået er trolig omtrent som analytikerne ville tippet. Fearnley Fonds anslo for eksempel i en oppdatering i går formiddag at avtalen var på 4 millioner dollar årlig, utfra at den skulle være større enn den til da største, som er med Lycos, og som Fearnley anslår til 2-3 millioner dollar årlig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere