RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fast får toppkarakter av Gartner

Sist oppdatert:
Kjerneteknologien i Fasts bedriftssøkedel får toppkarakter av bransjeanalytikerne i Gartner Group. Meglerhuset Norse er positiv til meldingen og gir kjøpsanbefaling på Fast-aksjen og toppsjef John M. Lervik
I en oppdatering fra meglerhuset Norse heter det at bransjeanalytikerne i Garner Group gir toppkarakter til Fasts kjerneteknologi innen det såkalte Enterprise Search-området.

Topp-plasseringen gis til bedriftssøkedelen til Fast, som er satsingområdet til selskapet etter salget av internettdelen til amerikanske Overture.

Gartner presenterte rapporten "Visionaries invade the 2003 Search Engine Magic Quadrant" 24. april. Norse skriver at rapporten er et hjelpemiddel for potensielle kunder i Enterprise Search-markedet.

Gartner Group er det mest kjente analysebyrået innen IT.

Toppkarakter til kjerneteknologien

Gartner rangerer 21 selskaper etter kriteriene "Ability to Execute" og "Competeness of Vision" i analysen. I den første rangeringen vurderes antallet kunder og i den andre vurderes kjerneteknologien. I undersøkelsen er 21 søkeselskaper tatt med, og blant disse er Fast-konkurrentene Autonomy, Convera, Verity og Google.

Av disse får Fast førsteplassen innen rangeringen av kjerneteknologien av analytikerne til Gartner Group. Innen rangeringen av kundetilgang (Ability to Execute) blir Fast plassert bak Verity og Autonomy, men på linje med Convera.

Til sammenligning ble Fast rangert som nummer 12 innen kjerneteknologi av Gartner i 2002-rapporten. Det er særlig kompliserte og viktige avtaler i 2002, som for eksempel Dell-avtalen, som fører til at Gartner oppjusterer Fasts kjerneteknologi til topp-plassen i årets søkerapport.

Positive Norse

Norse er positive av virkningen av plasseringen til Fast i Gartner-rapporten.

- Vi forventer bedring med hensyn til kundemasse i 2003. Posisjonen til Fast forventes derfor styrket ved neste Gartner-rapport, skriver Norse-analytikeren Thomas Lie i rapporten.

Og han fortsetter:

- Momentum til Fast er for tiden sterkt, prisingen er attraktiv, og vi anbefaler derfor Kjøp, heter det.

Norse har et kursmål på 9 kroner på tre måneders sikt på Fast-aksjen. Fredag sluttet aksjen på 7,72 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere