RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fast i fisken

Steinbitens faste konsistens gjør den velegnet på grillen og i wok.

Trolig var det dens skrekkinngytende ytre som gjorde at det tok så lang tid før steinbiten kom på middagsbordene våre. Ufisken som folk ikke ville ha, er i dag ettertraktet for sine gode smak og faste kjøtt, og den er også en god kilde til vitamin A og B12.

Vårlige rette
Steinbitens kjøtt tåler å bli kuttet i strimler og biter. Fisken kan stekes i wok sammen med grønnsaker, krydder og kryddersauser, eller legges på grillen uten å falle fra hverandre. Når vårsola begynner å varme, er det ingenting i veien for å fyre opp grillen.

Salat med bringebærdressing og steinbit er kanskje en uvant kombinasjon, men kjempegodt. Her får du virkelig prøvd ut fiskens variasjonsmuligheter. Salaten er perfekt til en vårlig og frisk.

Slik steker du fisk
Velg smør eller olje som er beregnet på steking, fordi dette vil gi smak til fisken. La fettet bli ordentlig varmt og gyllenbrunt i pannen. For mye fisk i pannen på en gang, gjør at temperaturen fort blir for lav. Legg fiskestykkene i pannen og stek på middels varme. La fisken bli helt ferdig på den ene siden før du snur den. Husk at steinbit må stekes litt lenger enn annen fisk.

Salat med steinbit og bringebærdressing
Steinbit i wok
Grillet chilimarinert steinbit med tomat- og rosinkompott
Soyakokt steinbit med vårløk og chiliringer
Sjømatgryte med steinbit og hjerteskjell

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere