RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fast-kjøper faller på Microsoft-spekulasjoner

Sist oppdatert:
Kjøper av Fasts internett-søkedel, Overture, faller kraftig på rapporter om at Steve Ballmer og Microsoft skal utvikle sin egen tjeneste for betalte websøk. Microsoft varsler nå en opptrapping mot Google
Det var rapporten fra SoundView Technology Group-analytikeren Jordan Rohan som fikk Overture-aksjen til å falle tilbake onsdag kveld. Rohan skrev i en rapport onsdag at Microsoft sjekker ut muligheten for en konkurrerende teknologi til Overtures betalte søketjeneste (paid-listings).

Hele 30 prosent av Overtures omsetning kommer fra Microsoft, og aksjen falt 20 prosent rett etter at meldingen ble kjent i markedet. Til slutt endte Overture-aksjen ned 11 prosent på Wall Street onsdag kveld. Overture-aksjen har falt hele 47 prosent det siste året.

Overture avviste at Microsoft planla å skifte ut selskapet som leverandør av betalte søkelister. Rohan mener at Overtures reaksjon var som ventet.

Trapper opp kampen mot Google

Det er nå klart at Microsoft trapper opp kampen mot verdens ledende søkeselskap Google. Den amerikanske vekstkometen har utvidet sin søketjeneste til å ligne mer en tradisjonell internett-portal, som er i konkurranse med Microsofts egen MSN-portal.

- Vi ser på Google mer og mer som en konkurrent. Vi tror at vi kan gi kundene bedre produkter og bedre brukeropplevelse. Det er noe vi aktivt ser på hvordan vi skal gjøre, sa Bob Visse, markedssjef i MSN Internet Services-del, til pressen onsdag.

Mer avhengig av Fast

Hvis rapporten om at Microsoft kommer til å satse på en konkurrerende teknologi til Overture stemmer, betyr det at selskapet trolig vil være enda mer avhengig av Fasts søkemotor. Overture inngikk en avtale med Fast om å kjøpe deres internett-søkedel i februar.

Microsofts inntog i søkebransjen kan imidlertid føre til at Overtures inntjening blir svekket. Da kan den avtalte resultatorienterte betalingen fra Overture til Fast være i fare. Da Overture kjøpte Fasts internettdel ble det avtalt en kontantbetaling på 70 millioner dollar med en gang og en resultatorientert betaling på 30 millioner dollar i løpet av de tre nærmeste årene.

Fast-sjef John M. Lervik sa til iMarkedet at den variable betalingen er på basis av nye kunder og trafikk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere