RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fast kjøper norsk IT-selskap

Sist oppdatert:
For andre gang denne uken tar fast frem lommeboken.
Av: Gulbrand Øverbye
Fast Search and Transfer kjøper torsdag det norske selskapet bWise.

Det lille selskapet leverer tjenester og programvare innen feltet Business Intelligence til mange store aktører, for eksempel Microsoft. bWise har hatt en god utvikling de siste årene, og var på DNs liste over Gasellebedrifter i 2006.

- Business Intelligence gjør det mulig for virksomheter å ta de riktige beslutningene basert på faktiske opplysninger og ikke magefølelse, skriver bWise om spesialfeltet på sine hjemmesider.

De tidligere ansatte i bWise, totalt ti stykker, vil begynne å jobbe i Fasts Business Intelligence-team.

- Vår nye Business Intelligence-løsning bygget på søk er blitt veldig godt mottatt. Med folkene fra bWise om bord blir vi enda bedre i stand til å levere vår løsning til et sultent marked, sier Geir Harald Aase, IR-sjef i FAST, i en e-post til NA24.

- Vårt Business Intelligence-produkt, kalt Adaptive Information Warehouse, gjør våre kunder i stand til å bygge et datavarehus med svært god datakvalitet raskt og kostnadseffektivt, fortsetter Aase.

Det kommer ikke frem hva Fast betaler for kjøpet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere