RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fast-kursen bak referanseaksjer

Sist oppdatert:
iMarkedet gjort en gjennomgang av John M. Lervik og Fast-aksjens utvikling på Oslo Børs sammenlignet med en rekke av de internasjonale konkurrentene. Gjennomgangen viser at Fast-kursen ligger et godt stykke bak referanseaksjene
iMarkedet har gjort en gjennomgang av Fasts referanseaksjer (Se tabell under).

Fast-aksjen har utviklet seg i tråd med konkurrentene ved starten av børsåret 2003. Ser man imidlertid på utviklingen i den siste én-, tre- og seksmåneders perioden, blir misforholdet mellom Fast-kursen og konkurrentene stort. Jo lengre tilbake i den siste seks måneders perioden man beveger seg, jo større blir gapet.

Så langt i år har Fast-aksjen løftet seg 14 prosent, mens på den prosentvise oppgangen på tre måneders sikt viser en oppgang på rundt 30 prosent. Dette er likevel ikke nok. På de siste tre månedene har Fasts referanseaksjer steget i snitt hele 142,4 prosent. Til og med britiske Autonomy har gjort det klart bedre enn Fast-aksjen på børsen. Selskapet meldte om store problemer i sommer.

Den klare vinneren i aksjemarkedet blant søkeaksjene, på den siste seks måneders perioden, er Inktomi. Oppkjøpet fra Yahoo ble gjort skyhøyt over børskurs og presset opp kursen på Fasts konkurrent. Også eierselskapet til AltaVista, CMGI, har steget nesten 200 prosent i tre måneders perioden.

Ser vi på Fast-kursens utvikling mot gjennomsnittet har selskapet gjort det 112 prosent dårligere enn de andre i de siste tre- og seks månedene, og 4,1 prosent dårligere i den siste måneden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere