RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fast-Lervik hever guidingen

Sist oppdatert:
På gårsdagens resultatpresentasjon hos Fast, gikk Fast-sjef John M. Lervik ut med en heving av guidingen for resultatmarginene fremover. Sjekk saken her
Tirsdag var Fast ute med sterke resultater for første kvartal.

Sjekk hva iMarkedet.no skrev om tallene her:

Knalltall fra Fast

Tirsdag ettermiddag var det en fornøyd Lervik som presenterte resultatene for første kvartal. Her ble det blant annet opplyst at Fast planlegger lansering av en nyversjon av sin søkepakke ESP. Denne skal erstatte tidligere versjoner og har fått navnet ESP 5.

I resultatrapporten for første kvartal heter det at Fast ikke har mottatt noe tilleggsbetaling fra nå Yahoo-eide Overture etter salget av Fast internettdel. I den opprinnelige avtalen mellom Overture og Fast fikk det norske selskapet 70 millioner dollar i betaling, mens 30 millioner dollar var resultatavhengig.

Lervik sa på presentasjonen tirsdag at det var svært lite sannsynlig at Fast noen sinne vil få tilleggsbetalingen. Årsaken er at Yahoo nå har kjøpt en rekke selskaper med ulike teknologier, opplyste Lervik til iMarkedet.no.

Ellers hevet Lervik sin guiding for marginutviklingen til Fast fremover. I første kvartal var driftsmarginen til det norske søkeselskapet på 17 prosent, mens Fast tidligere har guidet på en 15 prosents margin. Lervik sa at Fast nå venter at marginen vil ligge over 15 prosent ut 2005.

Han sa også at Fast enkelt kunne optimalisere marginen til å ligge mellom 20 til 25 prosent. Dette er likevel ikke noe mål for selskapet, fordi man fortsatt investerer i utvikling av markedet og teknologi, sa Lervik på resultatpresentasjonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere