RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fast og Overture sammen i avtale

Sist oppdatert:
Fast har inngått en kontrakt med Overture-partneren NTT-X. Ryktene om at selskapet MRT Micro skal lage trøbbel for Fasts Overture-avtale avvises
Den japanske internett-leverandøren NTT-X har valgt Fast som søkeleverandør til internett-tjenesten Goo. Overture, som 25. februar la inn budet på Fasts web-søkedel, er allerede partner med NTT-X.

Den nye avtalen ventes å være avsluttet i april 2003.

Tettere bånd

Fasts avtale med NTT-X viser at internett-søkedelen til selskapet og Overture allerede er i ferd med å knytte tette bånd.

En rekke investorer har den siste tiden vært nervøse for at avtalen mellom Overture og Fast vil gå i vasken. Nå viser imidlertid partene at de allerede jobber sammen.

Avviser MRT-rykte

Det har gått rykter den siste tiden om at unoterte MRT Micro skal ha vært klar til å stikke kjepper i hjulene på avtalen mellom Fast og Overture. Bakgrunnen er at IT-selskapet MRT Micro mener at de har rettighetene til søketeknologien som Fast-søket er basert på.

Kravet er avvist flere ganger av Fast-ledelsen, som har vist til at MRTs rettigheter er knyttet til en søkemaskin (maskinvare) og ikke dagens programvaresøk.

- Det er ikke noe nytt her, sier MRTs styreformann Frode Botnevik til iMarkedet.

Han sier at han tror en rettssak mellom de to kan komme opp i løpet av høsten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere